Стир-фрай из курицы с овощами

Стир-фрай

У, у, у, у

У, у, у, у

Танцую со своими кентами по ночам,

Барыга с «курами», как «Попайз»,

Деньги меняют цвет, как тай-дай,

Я хочу их заработать, умирать не собираюсь,

У неё попка луковкой, весь мир пустит слезу,

На кухне вращаю рукой, будто готовлю стир-фрай.

Попридержи бабло, Попридержи своих парней,

Кто сказал тебе приходить? Это трэп-звучание.

Дизайнерские вещи, модные показы,

Притон сделан из золота,

Теперь следи за сумкой ,

Не надо шиковать, Эй, снимай маску! Теперь мы живём быстро.

Лучшие бл**и, рука в брюликах,

Мы можем мотаться от побережья к побережью.

Смотрите, как я мешаю, и всё равно чёток и знаменит,

Танцую со своими кентами по ночам,

На кухне вращаю рукой, будто готовлю стир-фрай,

На кухне вращаю рукой, будто готовлю стир-фрай,

На кухне вращаю рукой, будто готовлю стир-фрай,

На кухне вращаю рукой, будто готовлю стир-фрай.

Буду размешивать, антракт: выпускаю «птичек»,

Я поднимаю деньги, у третьего глаза туннельное зрение,

Смотрите, как я мешаю в сковороде, как «Файв гайз»,

Гляньте на мой «Пилгрим», зацените потолок, гляньте на синее небо

«Патек» в брюликах — есть, да, «козявки» у меня на шее,

Я ни о чём не жалею, да, я дерзкий и у меня нет долгов.

До того как встанешь на ноги, ты ползаешь, а потом можешь кутить каждую неделю,

Это за моих кентов в застенках, мы покутим вместе, когда вас выпустят.

Хватит следить за мной, демократия, вы хотите подражать мне,

Жизнь как игра в «Монополию», куплю себе землю и собственность,

«Одмар», «Роллс», розовые бриллианты, ох,

Размешиваю соду, бриллианты в «Ройсе».

Всё смотрите, как я мешаю, а я так же равно чёток и знаменит,

Танцую со своими кентами по ночам, да!

На кухне вращаю рукой, будто готовлю стир-фрай,

На кухне вращаю рукой, будто готовлю стир-фрай,

На кухне вращаю рукой, будто готовлю стир-фрай,

На кухне вращаю рукой, будто готовлю стир-фрай,

На кухне вращаю рукой, будто готовлю стир-фрай,

На кухне вращаю рукой, будто готовлю стир-фрай,

На кухне вращаю рукой, будто готовлю стир-фрай,

На кухне вращаю рукой, будто готовлю стир-фрай.

На кухне «курица карри», называю её стир-фрай,

Тэйкофф, я слежу за «птичками», выпускаю их летать,

Зачем пытаться отнять мой приз?

Ты уже труп.

Конечно, мне надо и дальше следить с высоты птичьего полёта.

Без гроба, я и так убийственно моден, у меня есть «дохлые парни» ,

Никакой дискриминации — игроки всех форм и размеров:

Фингер-ролл, пост-ап или пик-н-ролл,

Их бесит, что мы побеждаем, они думают, что мы смухлевали.

Чего уставились на меня?

Такое чувство, что ниггеры копят обиды,

Должно быть, дело в «Патек», в карманах — «голубой сыр», я на кухне.

На кухне вращаю рукой, будто готовлю стир-фрай,

На кухне вращаю рукой, будто готовлю стир-фрай,

На кухне вращаю рукой, будто готовлю стир-фрай,

На кухне вращаю рукой, будто готовлю стир-фрай.

Смотрите, как я мешаю, и всё равно чёток и знаменит,

Танцую со своими кентами по ночам, да!

На кухне вращаю рукой, будто готовлю стир-фрай,

На кухне вращаю рукой, будто готовлю стир-фрай,

На кухне вращаю рукой, будто готовлю стир-фрай,

На кухне вращаю рукой, будто готовлю стир-фрай.

Spike123, 2018-2020.

Spike123 দ্বারা শনি, 24/11/2018 — 09:18 তারিখ সাবমিটার করা হয়

Жареная свинина «стир фрай» рецепт с фото

Как приготовить «стир фрай» из свинины с овощами

Первым делом подготовим заправку для свинины и овощей. В отдельной пиале смешиваем соевый соус с крахмалом и рисовым уксусом. Последний компонент можно заменить обычным соком лимона. Все перемешиваем и пока убираем в сторону.

Далее подготовим для обжарки все ингредиенты. Свинину промываем, а затем режем тончайшей соломкой поперек волокон.

Промытые грибы нарезаем пластинами.

Сладкий перец разрезаем на две половинки, удаляем все семена и перегородки. Оставшуюся часть режем ломтиками, размер которых должен примерно совпадать с размером мясных кусочков.

Очищенную морковь режем соломкой.

Раскаляем толстодонную сковороду с высокими бортами, добавив ложку-другую растительного масла. Сразу все масло лить не стоит — в процессе готовки добавляем его по мере необходимости небольшими порциями. Помешивая, готовим мясо на сильном огне в течение пары минут. Благодаря тонкой нарезке и высокой температуре свинина очень быстро прожарится и получится очень мягкой

Обратите внимание, что мясные кусочки на сковороде обжариваются частями (примерно в 4 захода): если выложить сразу все мясо, оно выделит много сока, в котором будет тушиться, а не жариться. Готовую свинину пока перекладываем в другую посуду, а на раскаленную поверхность освободившейся сковороды выкладываем шампиньоны

Так как мы готовим по технологии «стир-фрай», жарить грибы нужно небольшими порциями (в 3-4 захода) на сильном огне в течение 2-3 минут, энергично их помешивая.

Следом в 2-3 захода обжариваем ломтики сладкого болгарского перца. Продолжаем поддерживать высокую температуру и не забываем помешивать овощную нарезку. Буквально через минуту убираем перец со сковороды.

Аналогично готовим морковь. Не забываем, что метод «стир фрай» не допускает пережаренных продуктов! Все овощи должны получиться хрустящими и сохранить свой естественный цвет.

В последнюю порцию овощей выкладываем все прожаренные ранее компоненты. Быстро заливаем подготовленным в самом начале соусом и выдавливаем чеснок. Оперативно перемешиваем и через минуту снимаем сковороду с огня. Блюдо получается красивым и блестящим после заправки соусом.

Распределяем мясо с овощами по порционным тарелкам, дополняем порубленной зеленью и подаем. Если соевый соус недостаточно соленый, можно подсолить ингредиенты.

Рецепт жареной свинины на сковороде по методу «стир фрай» — отличная возможность разнообразить стандартное меню. Такое блюдо подойдет даже для праздничного обеда. Приятного вам аппетита!

My 10 Best Tips for a Perfect Stir Fry

  • 1) Cooking order matters. Uncooked meat should be cooked first. I typically cook it to almost done, then remove it to a plate while I cook the vegetables. I then add the meat back in after the vegetables are cooked. Different vegetables cook for different lengths of time. Carrots are the ones that are the most typical stir fry addition that need extra cooking time. Add them first, followed by softer vegetables (peppers, onion etc)., followed by aromatics (ginger, garlic etc) and finally greens (that just need wilting)
  • 2) Don’t overcrowd your wok or vegetables will sweat/steam instead of fry. If you have a lot to cook, cook in batches and remove to a plate, then bring it all together at the end.
  • 3) Watch the sodium — both broth and soy sauce can be loaded with it, so consider using low-sodium version of one or both, then adding salt at the end and only if necessary.
  • 4) Don’t forget the little things — garlic, ginger, sesame seeds, green onions, nuts (peanuts/cashews) are all great additions to your stir fry for flavouring or garnish.
  • 5) Don’t forget the noodles (or rice) — stir fries don’t have to be meat and veg. There are so many varieties of noodles and rice these days. Experiment and find some great combinations. Grains are another great option.
  • 6) Don’t forget the citrus — a squeeze of lemon or orange juice to a sauce will really brighten the flavours!
  • 7) Keep it hot! In most cases, your wok should be heated over no less than medium-high heat, so things cook quickly. Keep your food moving by stirring, to prevent scorching.
  • 8) Cut your vegetables with the length of cooking time in mind. For example, to cook carrots more quickly, cut them as small as possible (matchstick shape works great). Broccoli is another vegetable that takes longer to cook in a stir fry. Either cut in to smaller pieces or blanch/microwave a bit first before adding to the stir fry.Things that cook quickly can be kept larger.
  • 9) Be sure to use a cooking oil with a high smoke point. A lot of people are experimenting with coconut oil, but it has a fairly low smoke point. A good quality extra virgin olive oil is a better choice. Or look for avocado oil, which is a healthier oil with the highest smoke point of them all!
  • 10) Use your sauce as a marinade! In many cases, you can marinade your meat in your sauce first. Be sure to cover and refrigerate. Drain and reserve the marinade from meat before cooking meat, then add the reserved marinade to your hot skillet and cook the sauce thoroughly.

Thai Style Stir Fry Sauce Recipes

Thai Style Stir Fry Sauce 1 (Peanut):
2 Tbsp peanut butter
2 Tbsp rice wine vinegar
2 Tbsp soy sauce
1 Tbsp brown sugar

Thai Style Stir Fry Sauce 2:
4 Tbsp soy sauce
2 Tbsp oyster sauce
2 tsp white vinegar
2 tsp sugar, white or brown
2 Tbsp water
Sauce Thickening Mixture (see head notes)

Thai Style Stir Fry Sauce 3:
1/4 cup fresh lime juice
1/4 cup fish sauce
2 Tbsp soy sauce
2 Tbsp brown sugar
Sauce Thickening Mixture (see head notes)

Suggested Aromatics: fresh minced garlic, fresh minced ginger, red pepper flakesSuggested Additions: Sliced or diced thai red chili peppersSuggested Garnish: fresh green onion, chopped, sesame seeds, chopped peanuts, chopped cilantro, chopped Thai basilSuggested Protein: chicken, pork, beef, noodles
 

Beef Stir-Fry Recipe with 3 Ingredient Sauce

4.94 from 30 votes

Prep Time: 10 minutes

Cook Time: 20 minutes

Total Time: 30 minutes

This beef stir fry has a ridiculously simple sauce and is loaded with mushrooms, zucchini and bell pepper. All you need to make this Asian Beef Stir Fry a meal is a bowl of buttery, steamy white rice.

Author: Natasha of NatashasKitchen.com

Skill Level:

Easy

Cost to Make:

$15-$17

Keyword:

beef stir fry

Calories: 259 kcal

Servings: 4 as a main course

Ingredients

Ingredients for Beef Stir-Fry:

  • 1
    lb
    Top sirloin steak
    thinly sliced
  • Salt and Pepper to taste
  • 1
    medium yellow zucchini
    sliced on the diagonal
  • 1
    medium onion
    sliced
  • 1
    red bell pepper
    sliced
  • 1/2
    lb
    mushrooms
    thin sliced
  • 1
    tsp
    grated ginger
  • 1
    garlic clove
    minced or pressed
  • 1/2
    Tbsp

    for garnish

  • 3
    Tbsp
    Oil to Saute
    *

Ingredients for Asian BBQ Sauce:

  • 3
    Tbsp
    original BBQ Sauce
    we used Stubbs brand
  • 3
    Tbsp
    Maple Syrup
  • 2
    Tbsp
    low sodium soy sauce
    we used Tamari brand — gluten free

Instructions

  1. Stir together 3 sauce ingredients and set aside.
  2. Heat a large heavy pan or wok over high heat and add 1 Tbsp oil. When oil is hot, add beef in a single layer and sautee undisturbed 2-3 mins. Stir and sautee another 2 min or until nearly cooked through. Season lightly with salt and pepper, add ginger and garlic and sautee 1 min.

  3. Drizzle beef with sauce to taste (I added 5 Tbsp) and stir-fry another 1 min or until beef is fully cooked through. Remove beef to a plate and cover to keep warm. Wipe pan clean with a paper towel.

  4. Place clean pan over high heat and add 1 Tbsp oil. Once oil is hot, add mushrooms, season lightly with s & p and stir fry until golden (5 min). Transfer mushrooms to the plate with beef.

  5. Add 1 Tbsp oil along with sliced onion and veggies and stir fry about 8 min or until soft and golden.

  6. Combine vegetables with beef and mushrooms, drizzle in more sauce to taste (I used another 2 Tbsp) and stir fry just until hot. Serve over steamy white rice.

Recipe Notes

If you using a sweet BBQ sauce, sauce will be considerably sweeter which is why we opted to use an original BBQ sauce. This recipe also works well with pork strip loin or tenderloin.*Use a high smoke-point oil such as: extra light olive oil, avocado oil, canola. 

Nutrition Facts
Beef Stir-Fry Recipe with 3 Ingredient Sauce

Amount Per Serving

Calories 259
Calories from Fat 45

% Daily Value*

Fat 5g8%

Saturated Fat 1g6%

Cholesterol 66mg22%

Sodium 468mg20%

Potassium 894mg26%

Carbohydrates 24g8%

Fiber 2g8%

Sugar 17g19%

Protein 28g56%

Vitamin A 1060IU21%

Vitamin C 49.7mg60%

Calcium 70mg7%

Iron 2.9mg16%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Velveting your meat

Ever wonder how Asian restaurants achieve such tender meat? They use a process called Velveting to prepare their meat. It’s an extra step, but definitely produces wonderful results.

The process of Velveting involves marinating your meat pieces for 30 minutes in a basic velveting marinade of:

Basic Velveting Marinade (double, as necessary):
1 Tbsp. soy sauce
1 tsp. Chinese rice wine, dry sherry or white vinegar
2 tsp. cold water
2 tsp. cornstarch

Combine all these ingredients well with your meat. Cover and refrigerate for 30 minutes.

After 30 minutes, cook the meat for 1 minute in boiling water or oil. (*I prefer the water method). Remove to a plate and set aside to add to your stir fry or do ahead and refrigerate. Be sure to add the velveted and pre-cooked meat near the end of your stir fry, just long enough to warm it, so it doesn’t over-cook.

Korean Style Stir Fry Sauce Recipes

Spicy Korean Style Stir Fry Sauce 1:
1/3 cup gochujang Korean chili paste
1 Tbsp soy sauce
1 Tbsp toasted or regular sesame oil
1 Tbsp white sugar
1 Tbsp rice wine or rice wine vinegar
2 tsp gochugaru Korean dried chili pepper flakes

Korean Style Stir Fry Sauce 2:
3 Tbsp mirin
2 Tbsp soy sauce
1 tsp toasted or regular sesame oil
Sauce Thickening Mixture (see head notes)

Spicy Korean Style Stir Fry Sauce 3:
2 Tbsp . gochugaru Korean red pepper flakes
2 Tbsp Gochujang Korean hot pepper paste
1 Tbsp white sugar
1 Tbsp corn syrup or honey
2 Tbsp sesame oil
2 Tbsp mirin
2 Tbsp sesame oil
1 cup chicken broth
Sauce Thickening Mixture (see head notes)

Suggested Additions: bean sprouts, baby spinach, chopped cilantro, chopped jalapenoSuggested Aromatics: fresh minced ginger, fresh minced garlicSuggested Garnish: sesame seedsSuggested Protein: chicken, pork, beef, tofu
 

How to Make Beef Stir-Fry Sauce:

1. Stir together 3 Tbsp bbq sauce, 3 Tbsp real maple syrup and 2 Tbsp soy sauce. Set aside.

2. Heat a large heavy pan or wok over high heat with 1 Tbsp oil. Add thinly sliced beef to the hot pan in a single layer and sauté undisturbed 2-3 mins. Stir and sauté 2 min or until nearly cooked through. Season lightly with salt and pepper, add ginger and garlic and sauté 1 minute.

3. Drizzle beef with sauce to taste (I added 5 Tbsp) and stir-fry another 1 min or until fully cooked through. Remove beef to a plate and cover to keep warm. Wipe the pan clean with a damp paper towel.

4. Place the same pan over high heat and add 1 Tbsp oil. Once hot, add mushrooms, season lightly with salt and pepper and stir fry until golden (5 min) then remove mushrooms to the plate with beef.

5. Add 1 Tbsp oil, sliced onion and vegetables and stir fry 8 minutes or until softened and golden.

6. Combine vegetables with beef and mushrooms, drizzle in more sauce to taste (I added another 2 Tbsp) and stir fry just until hot.

Sweet and Sour Stir Fry Sauce Recipes

Sweet and Sour Stir Fry Sauce 1:
1 cup water
1/4 tsp salt
3/4 cup white sugar
1/3 cup cider vinegar
1/4 cup ketchup
1/2 tsp soy sauce
Sauce Thickening Mixture (see head notes)

Sweet and Sour Stir Fry Sauce 2:
1/4 cup pineapple juice
1/4 cup white vinegar
1/4 cup ketchup
2-3 Tbsp brown sugar
Sauce Thickening Mixture (see head notes)

Sweet and Sour Stir Fry Sauce 3:
3/4 cup white sugar
1/2 cup apple cider vinegar
1/4 cup ketchup
1 Tbsp soy sauce
Sauce Thickening Mixture (see head notes)

Sweet and Sour Stir Fry Sauce 4:
1/2 cup rice vinegar
1/3 cup brown sugar
1/4 cup ketchup
1/4 cup pineapple juice
1/2 tsp soy sauce
Sauce Thickening Mixture (see head notes)

Sweet and Sour Stir Fry Sauce 5 (No Ketchup):
1/4 cup water or half water/half pineapple juice
2 1/2 Tbsp rice vinegar
2 1/2 Tbsp white sugar
1 Tbsp tomato puree 1 1/2 tsp. tomato paste
1 tsp soy sauce
Sauce Thickening Mixture (see head notes)

Sweet and Sour Stir Fry Sauce 6 (No Ketchup):
1/4 cup low sodium soy sauce
Juice drained from 8oz. can of pineapple
2 Tbsp white vinegar
2 Tbsp brown sugar
Sauce Thickening Mixture (see head notes)

Suggested Additions: bell pepper strips, pineapple chunksSuggested Aromatics: minced fresh ginger, minced fresh garlicSuggested Garnish: green onion, choppedSuggested Protein: chicken, pork, tofu, shrimp 

Свинина с овощами стир-фрай в азиатском стиле

от Дина

СМОТРЕТЬ ВИДЕО-РЕЦЕПТ НА YOUTUBE

Сегодня приготовим свинину с овощами стир-фрай в азиатском стиле.

Стир-фрай – это не название блюда, а традиционная техника приготовления продуктов в странах востока.

В переводе с английского означает «жарить и перемешивать».

Стир-фрай отлично подходит для приготовления свинины, говядины, курицы, креветок, тофу, овощей и лапши.

Для приготовления свинины стир-фрай нам потребуется:

Список ингредиентов:

  • свинина 1 кг
  • морковь 2-3 шт.
  • перец болгарский 3-4 шт.
  • грибы 300 гр.
  • лук репчатый 3-4 шт.
  • стручковая фасоль 300 гр.
  • чеснок 5 зубков
  • кинза 1 пучок
  • соевый соус 150 мл.
  • крахмал 3 ч.л.
  • рисовый (яблочный) уксус 2 ст.л.
  • растительное масло для жарки
  • сахар 1-2 ч.л.
  • соль

Свинина с овощами стир-фрай — пошаговый рецепт:

Для начала нарежем все продукты крупной соломкой.

Овощей в этом блюде должно быть в 2 раза больше, чем мяса, поэтому начнем с них.

Поскольку процесс приготовления стир-фрай проходит очень быстро, все продукты необходимо подготовить заранее, т.к. в процессе обжаривания нарезать их будет некогда.

Тем временем я нарезала крупной соломкой лук, морковь, а сейчас нарезаем болгарский перец.

Для того чтобы блюдо было ярким и красивым я взяла перец разных цветов, а вообще для приготовления стир-фрай можете использовать абсолютно любые овощи, которые вы любите.

Для этого рецепта возьмите большой пучок ароматной кинзы, нарезаем ее.

Следом режем свинину тонкими одинаковыми брусочками размером на один укус. Чтобы мясо быстрее приготовилось, его необходимо нарезать поперек волокон. Как правило, для стир-фрай используют не жирное мясо или птицу.

Все продукты подготовлены, отправляемся к плите, чтобы их обжарить.

Традиционно для приготовления этого блюда используют вок.

Наливаем в него немного растительного масла и сильно его разогреваем.

Лучше всего для этого использовать любое рафинированное масло.

В первую очередь обжариваем свинину.

Готовим мясо, постоянно помешивая, до полного испарения мясного сока, после этого обжариваем пару минут в масле и перекладываем в миску.

На небольшом количестве масла поочередно обжариваем все овощи. Как и мясо, их необходимо постоянно перемешивать для более равномерного образования карамельной корочки. Жарим овощи на сильном огне не более 5 минут, так, чтобы они успели зарумянится, но при этом оставались слегка хрустящими. Масло добавляйте в вок по необходимости, только в том случае, если овощи полностью его впитали.

Тем временем я обжарила сладкий болгарский перец, морковь, стручковую фасоль и грибы. У меня замороженные шампиньоны, если у вас грибы свежие – нарежьте их одинаковыми ломтиками.

Остается обжарить лук. Наливаем в вок масло, высыпаем лук и на сильном огне готовим его до слегка золотистого цвета.

Спустя примерно 5 минут высыпаем в обжаренный лук нарезанный чеснок, и еще 1-2 минуты обжариваем его вместе с луком.

Высыпаем все обжаренные овощи в вок, не уменьшая огонь, добавляем сахар и перемешиваем. Сахар добавляется для дополнительной карамелизации овощей.

Через пару минут к овощам выкладываем обжаренную свинину, выливаем рисовый уксус, перемешиваем и продолжаем готовить на сильном огне.

А тем временем смешиваем крахмал и соевый соус, выливаем смесь в вок и перемешиваем в течение 1-2 минут, пока соус не загустеет, а продукты приобретут блестящий глянцевый вид и вязкую консистенцию.

Остается добавить зелень, перемешать и если необходимо – досолить.

Вот теперь выключаем огонь, наша свинина с овощами стир-фрай готова!

Посыпаем кунжутом и подаем как в качестве самостоятельного блюда, так и с гарниром. Лучше всего для этого подойдет рис.

Если блюдо приготовлено быстро и правильно, то овощи не должны быть вареными, но и не оставаться сырыми, а слегка похрустывать.

Этот рецепт очень удачный, свинина получается необыкновенно вкусная и ароматная. Нежное мясо, слегка хрустящие  овощи и пряная зелень, пропитанные кисло-сладким соусом, прекрасно сочетаются и придутся по вкусу всем любителям азиатской кухни.

Желаю приятного аппетита!

Чтобы не пропустить новые, интересные видео-рецепты – ПОДПИШИТЕСЬ на мой YouTube канал Коллекция Рецептов

Подписка в 1 клик

С вами была Дина. До новых встреч, до новых рецептов!

СМОТРЕТЬ ВИДЕО-РЕЦЕПТ НА YOUTUBE

Beef Stir Fry Sauce Recipes

Beef stir fry sauce 1:
1/3 cup soy sauce
2 Tbsp brown sugar
Sauce Thickening Mixture (see head notes)

Beef stir fry sauce 2:
1/4 cup soy sauce
1/4 cup medium-dry Sherry or Whiskey
1/4 cup chicken or beef broth or water
1 Tbsp white sugar
2 Tbsp . sesame oil
Sauce Thickening Mixture (see head notes)

Beef stir fry sauce 3:
1 Tbsp soy sauce
1 Tbsp dry sherry
2 tsp sesame oil
3 Tbsp hoisin sauce
Sauce Thickening Mixture (see head notes)

Beef stir fry sauce 4:
1/3 cup soy sauce
1 1/2 tsp brown sugar
1 1/2 Tbsp sesame oil
Sauce Thickening Mixture (see head notes)

Beef stir fry sauce 5:
2/3 cup soy sauce
1/4 cup mirin
1 Tbsp toasted or regular sesame oil
2-3 Tbsp brown sugar
1-2 Tbsp sambal oelek
Sauce Thickening Mixture (see head notes)

Suggested Aromatics: fresh minced garlic, fresh minced gingerSuggested Garnish: fresh green onion, chopped, sesame seedsSuggested Protein: beef
 

Stocking a Stir-Fry Ready Pantry

Here are my recommended pantry items, to always be stir fry ready!

Fresh garlic
Fresh ginger (you can keep it in the freezer and easily grate it as needed!)
Asian Chilli Garlic Sauce
Sambal Oelek
Soy Sauce (a variety is nice — light, dark, low-sodium and regular. Tamari is a great gluten free alternative for soy sauce)
Sesame Oil (you can also add toasted sesame oil if you want to expand your pantry)
Hoisin Sauce
Oyster Sauce
Fish Sauce (vegetarian and vegan ones are even available now!)
White Vinegar
Coconut Milk
Cornstarch (or Arrowroot Powder, for a gluten free option), for thickening sauces
Chicken stock (I always have some on hand. I love the Better than Bouillon stock concentrate, so I can mix up as needed in small quantities)

Click the photo to get my 15 Minute Spicy Kung Pao Chicken recipe!

Стир-фрай из овощей

Основа:

  • красная капуста 200 грамм;
  • белокочанная капуста 200 грамм;
  • средний красный сладкий перец 1 шт.;
  • морковь средняя 1 шт.;
  • чеснок 3 зубчик;
  • измельченный свежий имбирь 1 ст.л.;
  • соевый соус 3 ст.л.;
  • вода60 мл.;
  • рисовый или яблочный уксус1 ст.л.;
  • сахар 1 ч.л.;
  • соль по вкусу.

Рецепт приготовления:

Тонко шинкуем белую и красную капусту.

Сладкий перец нарезаем тонкой соломкой.

Морковь нарезаем тонкой соломкой или трем на терку для корейских салатов.

Мелко рубим чеснок.

В воке или большой глубокой сковороде разогреваем 2 ст.л. растительного масла. Кладем чеснок и имбирь, жарим на среднем огне, помешивая, около 30 секунд.

Увеличиваем огонь, добавляем красную капусту и уксус, жарим, помешивая, 2-3 минуты. Добавляем белую капусту и жарим еще 3 минуты.

Добавляем морковь и сладкий перец, вливаем соевый соус и воду, кладем сахар и немного соли. Уменьшаем огонь до среднего и жарим, периодически помешивая, до готовности капусты.

Подаем немедленно.

Приятного аппетита!

Teriyaki Style Stir Fry Sauce Recipes

Teriyaki Stir Fry Sauce 1:
1/4 cup soy sauce
1/4 cup mirin sweet rice wine
1/4 cup brown sugar
2 Tbsp sake
Sauce Thickening Mixture (see head notes)

Teriyaki stir fry sauce 2:
1/4 cup soy sauce
2 Tbsp ketchup
1 Tbsp white vinegar
Sauce Thickening Mixture (see head notes)

Teriyaki stir fry sauce 3:
1/4 cup soy sauce
1/2 cup water
1/4 cup brown sugar
1 Tbsp honey
1 tsp toasted or regular sesame oil
Sauce Thickening Mixture (see head notes)

Teriyaki stir fry sauce 4:
1/3 cup soy sauce
1/4 cup brown sugar packed
2 Tbsp honey
Sauce Thickening Mixture (see head notes)

Teriyaki stir fry sauce 5:
1/2 cup soy sauce
1/3 cup chicken stock
1/4 cup pineapple juice
1/4 cup packed light brown sugar
Sauce Thickening Mixture (see head notes)

Suggested Aromatics: fresh minced garlic, fresh minced gingerSuggested Garnish: fresh green onion, chopped, sesame seedsSuggested Protein: chicken, shrimp, salmon, pork, beef, noodles
 

General Tso’s Stir Fry Sauce Recipes

General Tso’s Inspired Stir Fry Sauce 1:
1/2 — 3/4 cup white sugar adjust sugar to your taste
1/4 cup soy sauce
1/4 cup white wine vinegar
1/2 cup hot chicken broth
1 — 2 Tbsp Asian Chilli Garlic Sauce (adjust amount to your taste)
Sauce Thickening Mixture (see head notes)

General Tso’s Inspired Stir Fry Sauce 2:
1/2 cup white sugar
3 Tbsp chicken broth
1 Tbsp rice vinegar
1/4 cup soy sauce
2 tsp sesame oil
Sauce Thickening Mixture (see head notes)

General Tso’s Inspired Stir Fry Sauce 3:
1/2 cup chicken stock
3 Tbsp soy sauce
2 Tbsp rice vinegar
2 tsp sesame oil
2 Tbsp Chinese rice wine or dry sherry
3 Tbsp white granulated sugar
Sauce Thickening Mixture (see head notes)

General Tso’s Inspired Stir Fry Sauce 4:
4 tsp sesame oil
1/2 cup water
1/4 cup white vinegar
1/2 cup white sugar
2 Tbsp soy sauce
1/4 cup oyster sauce
1/4 cup ketchup
Sauce Thickening Mixture (see head notes)

Suggested Aromatics: minced garlic, minced fresh ginger, dried red chilies or red chilli flakes, orange zestSuggested Garnish: fresh green onion, choppedSuggested Protein: chicken, tofu
 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Adblock
detector